Hoe kun je goedkope vliegtickets scoren voor zakelijke reizen? Vaak zijn vliegtickets een grote kostenpost in je reisbudget, vooral als je vaak op reis moet voor zaken. Of je nu ver vliegt of dichtbij blijft, meestal betaal je het meeste voor je vlucht. De truc is om goedkope vliegtickets last minute voor jouw bestemming te vinden. Zo bespaar je geld voor een luxer hotel of een paar extra cocktails. En wie wil dat nu niet? Maar waar vind je die goedkope vliegtickets en hoe boek je ze dan het beste?

Gebruik bepaalde zoektools

De vliegticket deals vind je pas als je verschillende zoekmachines en tools uitprobeert. De ITA Matrix-tool werd vroeger bijvoorbeeld veel door reisbureaus gebruikt. Die heeft uitgebreide zoekopties, maar je kunt er geen tickets mee boeken. Toch geeft wel een goed overzicht van gemiddelde prijzen. Een makkelijker alternatief is gewoon een van de grotere vliegtickets vergelijkingssites te gebruiken. Die bieden vergelijkbare info en hebben directe links naar de websites van luchtvaartmaatschappijen. Je kunt dan vliegtickets vergelijken en zo krijg je een beter inzicht in de prijzen en vind je de beste opties voor je zakenreis.

Vergelijk resultaten op meerdere vergelijkingssites

Vergelijkingssites laten niet altijd dezelfde resultaten zien, en dat kan soms vervelend zijn. Er zijn wel een paar bekende sites die je kunt gebruiken om vliegtickets te zoeken en te vergelijken. Deze sites hebben hun eigen manieren van zoeken en kunnen soms zelfs verschillende prijzen laten zien voor dezelfde vluchten. Als je meerdere van deze sites gebruikt, vergroot je de kans om de goedkoopste tickets te vinden voor je zakenreis.

Overweeg alternatieve luchthavens en check de kalender

Kijk ook eens of je vanaf een andere luchthaven goedkoper kunt vliegen dan de dichtstbijzijnde. Vaak zijn vluchten vanaf luchthavens in de buurt goedkoper. Woon je dicht bij de grens, check dan ook luchthavens in buurlanden. Vanaf Eindhoven Airport kun je vaak voordelig naar meer dan 70 bestemmingen vliegen. Ook de dag waarop je vliegt kan schelen in prijs. Vluchten zijn meestal goedkoper op dinsdag, woensdag en donderdag, en terugvluchten op zondag, dinsdag of woensdag. Gebruik de kalender opties op vergelijkingssites om te zien welke dagen het goedkoopst zijn voor jouw bestemming.

Maak gebruik van tussenstops en ‘hubs’

Je kunt soms besparen door te kiezen voor vluchten met tussenstops, ook al duurt je reis dan langer. Denk ook eens aan het combineren van meerdere bestemmingen in één trip. Dit is vooral handig als je toch een tussenstop hebt op een leuke plek. Door slim gebruik te maken van tussenstops en belangrijke vlieghavens (hubs), kun je meer plaatsen bezoeken tijdens je zakenreis zonder veel extra te betalen voor je vliegtickets.

Ben flexibel

Een top tip voor goedkopere vliegtickets is om flexibel te zijn. Als ondernemer weet je dat je niet altijd vastzit aan bepaalde reisdata. Het is de moeite waard om te kijken of je buiten het hoogseizoen kunt reizen. Populaire bestemmingen zijn vaak duurder tijdens de vakanties. Als je kunt reizen op minder drukke momenten, bijvoorbeeld doordeweeks in plaats van in het weekend, kun je een hoop besparen op je vlucht. Met deze tips vind jij goedkope vluchten voor je zakenreis!